• Gratis verzending vanaf € 100,00 binnen NL!
  • Voor 17:30 besteld, morgen in huis!
  • Bezoek onze winkel in Tilburg
  • Makkelijk retourneren
Winkelwagen

No items.

Veiligheid (96 artikelen)

Artikelen 1 tot 12 van 96 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

De veiligheid van de ruiter staat voorop!

Ruitersport Gierman biedt U een ruim scala aan in veiligheidsartikelen welke voldoen aan de laatste richtlijnen. Zo hebben wij een breed aanbod in paardrijcaps en bodyprotectors welke te verkrijgen zijn voor zowel dames, heren als kinderen

De paardrijcap is een zeer belangrijk onderdeel in de paardensport en is tegenwoordig verplicht. De cap beschermt het hoofd tijdens een val om zo letsel te voorkomen. Belangrijk is dat een cap altijd goed passend op het hoofd zit en de kinband nooit onder de kin vandaan kan komen. De omtrek wordt gemeten door middel van een centimeter rondom het hoofd te leggen net boven de oren. Deze aanduiding bepaalt de maat van de cap. Indien er gevallen wordt met een cap op het hoofd is er helaas geen mogelijkheid voor om caps te testen of deze nog aan de veiligheidsnormering voldoen. De cap wordt na een val direct afgeschreven en wij adviseren U ook ten aller tijden een nieuwe cap aan te schaffen. 

De bodyprotector is in tegenstelling tot de cap nog geen verplichting in de paardensport. Echter is het wel een artikel wat men dagelijks steeds meer voor ziet komen. De bodyprotector draagt er zorg voor dat tijdens een val de ribben, borstkast, rug en het stuitje beschermt worden. Ook in dit geval heeft U meer baat bij een goed passende protector, zodat U niet gehinderd wordt door de lengte van de protector. Is de protector te lang dan heeft U kans dat de bodyprotector U omhoog duwt tijdens het rijden.